Borders to Canvasses (Devil’s Mountain III)

The interior of the four-story building that supports the domes of the former Cold War listening station on the Devil’s Mountain in Berlin is accessible only through two (new) exterior stairwells. Each has a long corridor (without any doors!), and open spaces separated by walls.

Most of the walls are decorated with the most wonderful graffiti in bright colors.

The entire building has become a piece of art.

Views through the ‘windows’ show more building-sized graffitis.

So in a miraculous way, one of the most secretive and locked up places from Cold War Berlin has become an organic landscape of open art.

If only we all could deal with our own borders like this.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s